Embalaža stekleničke za razkužilo za roke na "razkuževanje""sterilizacija""antibakterijsko""bakteriostaza" kaj pomeni?

Embalaža za razkužilo roksterilizacijo nalepk, dezinfekcijo, antibakterijsko, antibakterijsko in druge besede, lahko grobo razdelimo na "lahko ubije bakterije" in "ne more ubiti bakterij, lahko pa prepreči razmnoževanje in razmnoževanje bakterij" dve kategoriji.»lahko ubije bakterije« je sterilizacija, dezinfekcija, »ne more ubiti bakterij, lahko pa prepreči razmnoževanje in razmnoževanje bakterij« je antibakterijsko in bakteriostazo.

V skladu s tehničnimi specifikacijami za dezinfekcijo, objavljenimi leta 2003:

1. Razkužite

Za uničenje ali odstranitev patogenih mikroorganizmov iz medijev, tako da jih je mogoče zdraviti neškodljivo.Zahteva za dezinfekcijo je, da je logaritem dezinfekcije ≥5 (kar je enako stopnji sterilizacije, večji od 99,999 %), da se oceni kvalifikacija dezinfekcije.

2. Sterilizacija

Postopek ubijanja ali odstranjevanja vseh mikroorganizmov iz medija.Zahteva za sterilizacijo je, da mora biti stopnja sterilizacije ≥99,9999 %.

razkužilo za roke 3

 

3. Antibakterijsko

Postopek ubijanja ali zaviranja rasti, razmnoževanja in delovanja bakterij s kemičnimi ali fizikalnimi metodami.Zahteva za antibakterijsko je, da lahko stopnja baktericidnosti ≥90 % oceni antibakterijski učinek, stopnja baktericidnosti ≥99 % pa se lahko oceni kot močnejši protibakterijski učinek.

4.Bakteriostaza

Postopek zaviranja ali oviranja rasti, razmnoževanja in delovanja bakterij s kemičnimi ali fizikalnimi sredstvi.Stopnja bakteriostatičnosti ≥50% ~ 90% in stopnja bakteriostatičnosti ≥90% imata močno bakteriostatičnost微信图片_20211128192743


Čas objave: Mar-01-2022